Ποτοποιία Πολυκαλά

Κερατέα

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες


Η ποτοποιία Πολυκαλά ξεκίνησε την ιστορία της το 1897 στο Ληξούρι της Κεφαλλόνιας. O ιδρυτής της Βασίλης Πολυκαλάς, ασχολείτο με την εμπορία κρασιών και ξεκινάει να φτιάχνει διάφορους τύπους λικέρ, είτε ακολουθώντας πιστά τη συνταγή είτε κάνοντας τις απαραίτητες γι αυτόν διαφοροποιήσεις. Τα προϊόντα βγαίνουν στην αγορά και αμέσως γίνονται γνωστά για την εξαιρετική τους ποιότητα. Η φήμη πολύ γρήγορα ξεπερνάει τα στενά όρια του νησιού και η επιχείρηση μεταφέρεται στην Αθήνα.

Τα χρόνια περνούν και ταυτόχρονα με την πορεία της χώρας, η οικογένεια συνεχίζει να ασχολείται με αμείωτο ενδιαφέρον με την παρασκευή των λικέρ και των ποτών, φτάνοντας σήμερα στην τέταρτη γενιά. Οι μυστικές συνταγές των λικέρ του προπάππου Β. Πολυκαλά δουλεύονται με την ίδια αφοσίωση και βαφτίζονται «Συλλογή Πολυκαλά 1897», ενώ παράλληλα, συνδυάζονται με τη σύγχρονη εποχή. Οι συσκευασίες εξελίσσονται, οι γεύσεις κρατάνε τα βασικά τους στοιχεία ενώ εξελίσσονται κι αυτές.

Μία πλούσια γκάμα από λικέρ καταλαμβάνει αξιόλογο τμήμα της λίστας των επιλογών. Ανάμεσα από αυτά ξεχωρίζουν το λικέρ από διαλεγμένα βύσσινα δουλεμένα με αρώματα αγνών μπαχαρικών ενώ τα ζουμερά δαμάσκηνα με τη ντελικάτη γεύση μετατρέπονται σε λικέρ με βάση την παραδοσιακή συνταγή. Ιδανικά, προσφέρεται ως απεριτίφ αλλά και σαν χωνευτικό.

Το λικέρ λεμονιού παράγεται από τη φλούδα του εσπεριδοειδούς, αναδεικνύοντας τα αιθέρια αρώματα του και με βάση τη συνταγή που προέρχεται από την Πάντοβα της Ιταλίας. Σκέτη ή με πάγο, θα απολαύσετε τη μαστίχα Χίου με το πλούσιο άρωμα και την κρυστάλλινη όψη. Ο φρουτώδης και ελαφρύς καρπός του περγαμόντου, σε συνδυασμό με την κατάλληλη συνταγή της οικογένειας Πολυκαλά, δημιουργούν ένα νέκταρ με διακριτικά αρώματα μπαχαρικών.

Το ευωδιαστό άρωμα του πικραμύγδαλου, ή πικρομάντολας, όπως συνηθίζουν να το ονομάζουν στην Κεφαλονιά, δίνει ένα λικέρ που ιδανικά μπορεί να συνδυαστεί με φρέσκο χυμό εσπεριδοειδών και άλλων φρούτων. Το ρακόμελο Πολυκαλά, ξεχωρίζει για το βαθύ του χρώμα, για τη γλυκιά γεύση του μελιού και τα διακριτικά αρώματα φρούτων και μπαχαρικών.

Η τεντούρα με την πικάντικη γεύση κανέλλας, ξεχωρίζει στην κρυστάλλινη πολυτελή συσκευασία της, ενώ το πληθωρικό λικέρ φουντουκιού, συνδυάζει έντονο φουντούκι με τα διακριτικά αρώματα μπαχαρικών και δρυός.

Τα προιόντα ΠΟΛΥΚΑΛΑ θα τα βρείτε διαθέσιμα στην περιοχή της Λαυρεωτικής στο Ζαχαροπλαστείο ΘΕΚΑ.