ΛΙΜΑΝΙ ΛΑΥΡΙΟΥ


Λιμάνι Λαυρίου

Είναι το τρίτο μεγαλύτερο επιβατικό λιμάνι της Αττικής και εξυπηρετεί περίπου 180 χιλιάδες επιβάτες ετησίως με δρομολόγια πλοίων προς τις Κυκλάδες και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Είναι ένα σύγχρονο λιμάνι που εξυπηρετεί επιβατικά και εμπορικά πλοία, σκάφη αναψυχής, αλιευτικά και κρουαζιερόπλοια.

Βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης του Λαυρίου και μπορείς να φτάσεις εύκολα με με τα πόδια ή με ταξί από το κέντρο του Λαυρίου, καθώς και με αυτοκίνητο ή μηχανή μέσω της λεωφόρου Λαυρίου.

Η επιβατική προβλήτα βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του λιμανιού, έχει μήκος 250 μέτρα και περιλαμβάνει 5 ράμπες για επιβατηγά πλοία (μια διπλή και 4 μονές). Τα πλοία που αναχωρούν από την επιβατική προβλήτα του Λαυρίου εκτελούν δρομολόγια προς της Κυκλάδες, κυρίως μέσω Κέας και Κύθνου, αλλά και προς λιμάνια του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η κίνηση μέσα και γύρω από το λιμάνι ενδέχεται να είναι αυξημένη. Για τον λόγο αυτό, προτείνεται να είσαι στο λιμάνι τουλάχιστον 45 λεπτά - 1 ώρα πριν την αναχώρηση, ειδικά αν ταξιδεύεις με το όχημά σου.

Μέσα στο λιμάνι του Λαυρίου, λίγα μέτρα από την είσοδο, θα βρεις εκδοτήρια εισιτηρίων και ιδιωτικό parking. Πολύ κοντά στις προβλήτες αναχώρησης των πλοίων βρίσκεται το λιμεναρχείο Λαυρίου και χώρος αναμονής επιβατών με στέγαστρο.

Δρομολόγια από Λαύριο για Κέα (Τζια)
Το δρομολόγιο Λαύριο - Τζια είναι πολύ δημοφιλές, καθώς το ταξίδι διαρκεί μόλις 1 ώρα και τα εισιτήρια είναι αρκετά οικονομικά. Οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις από Λαύριο για Κέα (Τζια) εξυπηρετούνται τακτικά όλο τον χρόνο, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχουν τουλάχιστον 2 δρομολόγια την ημέρα. Η Κέα είναι ιδανικός προορισμός για μία σύντομη απόδραση από την Αθήνα ή για εκδρομή το σαββατοκύριακο!

Δρομολόγια από Λαύριο για Κύθνο
Το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο Λαύριο - Κύθνος είναι εξίσου δημοφιλές. Εκτελείται καθημερινά και είναι ο ευκολότερος τρόπος να φτάσεις στο νησί της Κύθνου. Το ταξίδι με πλοίο από Λαύριο για Κύθνο διαρκεί από 1,5 έως 2,5 ώρες ανάλογα με το δρομολόγιο. Τα περισσότερα πλοία που εκτελούν τη διαδρομή διαθέτουν γκαράζ για τη μεταφορά οχημάτων.

Δρομολόγια από Λαύριο για Κυκλάδες και νησιά Βορείου Αιγαίου
Λόγω της θέσης του στη νοτιονατολική ακτή της Αττικής, το λιμάνι του Λαυρίου είναι βολικό για να ταξιδέψεις σε νησιά των Κυκλάδων αλλά και του Βορείου Αιγαίου. Ειδικά το καλοκαίρι υπάρχουν αρκετά δρομολόγια προς πολλά λιμάνια του Αιγαίου, καθώς και δρομολόγιο προς το λιμάνι της Καβάλας στη βόρεια Ελλάδα.

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Λαύριο

VF PLUS SUPPLIES ΚΕΡΑΤΕΑ