Το Λάζο

Κερατέα

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες & το menu


Στο Λάζο η επιθυμία μας είναι να προσφέρουμε μια κουζίνα με ελληνικό άρωμα χρησιμοποιώντας ιδιαίτερους συνδυασμούς κλασικών αλλά και εναλλακτικών γεύσεων, δίνοντας έτσι μια διαφορετική διάσταση στον όρο ταβέρνα.

Το λάζο είναι ο χώρος που ετοιμάσαμε με πολλή αγάπη και μεράκι σ’ ένα από τα πλέον ιστορικά κτίρια της Κερατέας. Το όνομα εμπνευσμένο από μια φωτογραφία, που χρονολογείται στο 1925, του Περικλή Δ. Τόλια στην πλατεία του χωριού, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες δεν αποχωριζόταν ποτέ τον σουγιά του–το λάζο όπως χαρακτηριστικά έλεγε.

Το ΛΑΖΟ, λοιπόν, βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, διαθέτει μια σάλα με ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε άλλες εποχές. Με φαγητά νόστιμα, καλομαγειρεμένα ή άψογα ψημένα, υλικά διαλεχτά, τα περισσότερα βιολογικά, επιλεγμένα από κοντινές περιοχές, χώρος ζεστός και καλοσχεδιασμένος (πέτρινη σάλα τον χειμώνα, αυλή το καλοκαίρι) και τιμές προσιτές για όλους.

Μπορείτε να απολαύσετε τραγανό αρβανίτικο τηγανόψωμο, ή παστουρμαδοπιτάκια Ξάνθης, σαλάτα με βιολογικές πρασινάδες από τη Βραυρώνα ή σαλάτα vegan εποχής με μανιτάρια, τραγανά κρεμμύδια και ντοματίνια, πανσετάκια μελωμένα (ή χειροποίητο κοντοσούβλι) σερβιρισμένα στο τσιγκελάκι, με τέλειες τηγανητές πατάτες κομμένες στο χέρι και άλλα πολλά νόστιμα και ιδιαίτερα πιάτα.

Δευτέρα έως Παρασκευή 19:00-00:30, Σάββατο & Κυριακή από το μεσημέρι.